Tarih: 26.08.2021 15:23

4 Ülkeden Kabil Havalimanı’nda Terör Saldırısı Uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

ABD, İngiltere, Yeni Zelanda ve Avustralya Kabil Havalimanı'nda yüksek bir terör saldırısı tehdidi olduğunu belirterek vatandaşlarını bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.

 

ABD, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda “yüksek terör saldırısı” tehdidi nedeniyle Afganistan’ın başkentindeki Kabil Uluslararası Hamid Karzad Havalimanı’na ulaşmaya çalışan vatandaşlarını uyardı. Dört ülke de insanların havalimanına gitmemesini istedi. 

 

Ancak, söz konusu çağrı Afganistan'dan başka hiçbir kaçış yolu olmayan insanları oldukça zorlu bir duruma soktu. Hala on binlerce kişinin bulunduğu havalimanında şimdiye kadar çıkan kargaşalarda en az 20 kişi öldü. 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, belirtilmemiş "güvenlik tehditlerine" atıfta bulunarak vatandaşlarına yaptığı uyarıda, "Abbey Kapısı, Doğu Kapısı veya Kuzey Kapısı'ndakiler hemen oradan ayrılmalı. Yalnızca bir ABD hükümet temsilcisinden bireysel talimat alırsanız havalimanına gidebilirsiniz” denildi.  

 

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise “Devam eden ve yüksek bir terör saldırısı tehdidi var. Kabil Hamid Karzai uluslararası havaalanına seyahat etmeyin. Havaalanı bölgesindeyseniz, güvenli bir yere gidin ve daha fazla açıklama bekleyin. Afganistan'dan başka yollarla güvenli bir şekilde ayrılabiliyorsanız, bunu hemen yapmalısınız"  açıklamasını yaptı.

 

Avustralya ve Yeni Zelanda, İngiltere Dışişleri Bakanlığı İle aynı tavsiyeyi yaptı.  Yeni Zelandalı yetkililer, ayrıca "İnsanları Afganistan'dan tahliye etme olasılığımız hızla azalıyor ve tahliye etmek istediğimiz herkese yardım edemeyiz. Artık Afgan vatandaşlarının Yeni Zelanda’ya yeniden yerleşim için başvurularını kabul etmiyoruz" sözlerine ekledi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —