Tarih: 26.05.2021 10:00

5 Ülke Suriye’deki Seçimleri Yorumladı: Adil Olmayacak

Facebook Twitter Linked-in

Fransa, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık ve ABD tarafından Suriye seçimlerine ilişkin yapılan ortak açıklamada, Suriye’de bugün yapılacak olan devlet başkanlığı seçimlerinin özgür ve adil olmayacağına vurgu yapıldı.

 

ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere dışişleri bakanları, ortak açıklama yaparak, Suriye'de bugün yapılacak seçimlerin, adil ve özgür bir ortamda olmayacağını ve herhangi bir meşruiyetinin bulunmadığını bildirdi.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD ile 4 Avrupa ülkesinin dışişleri bakanlarının Suriye seçimlerine ilişkin ortak yazılı açıklamasını duyurdu. Ortak açıklamada, "Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere ve ABD dışişleri bakanları olarak, açık bir şekilde dile getiriyoruz ki Suriye'de 26 Mayıs'taki devlet başkanlığı seçimleri, özgür ve adil olmayacak. Esad rejiminin, BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararının çerçevesi dışında bu seçimleri gerçekleştirme kararını reddediyoruz." Denildi.

 

İlgili ülkelerin, Suriyelilerin seslerinin ve görüşlerinin yer almayacağı bir seçim sürecini kabul etmedikleri vurgulanan açıklamada, Suriyeli muhaliflerin söz konusu seçimleri "meşru görmediklerine" de dikkat çekildi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —