Tarih: 28.09.2022 17:00

AB'den Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Gelebilir

Facebook Twitter Linked-in

AB'nin yeni yaptırım paketi teklifini AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell açıkladı.

 

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların "sahte" referandumunu ve Ukrayna topraklarının ilhakını tanımayacaklarını vurgulayan von der Leyen, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer tehdidinin ve seferberlik ilanının gerginliği artırdığını söyledi.

 

Von der Leyen, bu nedenle AB'nin Rusya'ya yönelik 8. yaptırım paketini hazırladığını ve teklif edeceğini, Rus ekonomisini zayıflatmayı amaçladıklarını kaydetti.

 

Von der Leyen'in teklif ettiği ve uygulamaya girmesi için AB üyesi 27 ülke tarafından onaylanması gereken yeni yaptırım paketine göre, bazı kişi ve kuruluşlar yaptırım listesine eklenecek, ayrıca ticaret ve petrol ithalatında da bazı kısıtlamalar gelecek.

 

Bu kapsamda bazı Rus mallarının ithalatı yasaklanacak. AB, detayları henüz verilmeyen bu malların Avrupa pazarına girememesi nedeniyle Rusya'nın 7 milyar avro gelirden mahrum kalacağını hesaplıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —