Tarih: 16.08.2021 13:29

ABD’de Katil Eşek Arısı İstilası Başladı

Facebook Twitter Linked-in

ABD’de Washington Eyaleti Tarım Bakanlığı (WSDA) yetkilileri halk arasında katil arılar olarak bilinen Asya dev eşek arılarının yıllarca süren mücadeleye rağmen geri döndüklerini açıkladı.  

 

Yapılan açıklamada, eyaletin kuzeybatısında yer lana Whatcom Country’de yaşayan bir sakinin 11 Ağustos’ta canlı bir böceği gördüğü belirtildi.

 

Söz konusu kasaba, yetkililerin 200 kraliçe arı da dahil olmak üzere 500 canlı örnek içeren ilk Asya dev eşek arısı yuvasının Ekim 2020'de ortadan kaldırıldığı alandan 320 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

 

WSDA’dan yönetici entomolog (böcek bilimci)  Sven Spichiger "Bu eşek arısı geçen yıl gördüğümüz davranışın aynısını sergiliyor, yaban arısı yuvalarına saldırıyor. Etrafınızda kağıt yaban arısı yuvaları varsa onlara göz kulak olun ve gördüğünüz Asya dev eşek arılarını bildirin. Uçtukları yönü de not edin” dedi.

 

Bununla birlikte WSDA, canlı bir Asya dev eşek arısı yakalamak, etiketlemek ve yuvaya kadar takip etmek amacıyla canlı tuzaklar kuracağını söyledi. Buna ek olarak, Kanada’da British Columbia eyaleti, iki ülke arasındaki sınırdan yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta  tuzaklar kuracak.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —