Tarih: 11.03.2021 20:44

ABD’de Tüm Zamanların En Sevilen Başkanı Belli Oldu

Facebook Twitter Linked-in

ABD’de geçtiğimiz günlerde yapılan ve Newsweek dergisinde yayınlanan ankete göre, tüm zamanların en sevilen ABD başkanı sorusuna yanıt arandı ve çıkan sonuca göre, Barack Obama ABD’lilerin en sevdiği başkan anketinde birinci oldu.

 

ABD’de geçtiğimiz günlerde yapılan ve Newsweek dergisinde yayınlanan ankete göre, tüm zamanların en sevilen ABD başkanı sorusuna yanıt arandı. Tüm demografik gruplardan 2 bin 7 yetişkinin katılımıyla gerçekleştirilen ankete göre ABD’lilerin en sevdiği başkan anketinde Barack Obama ilk sırada yer aldı. 2008-2016 yılları arasında ABD başkanı olarak görev yapan Obama yüzde 28 oy alırken listede ikinci sırayı 20 Ocak’ta görevi 46’ncı başkan Joe Biden’a devreden ve ABD tarihinde iki kez azil süreci yaşayan tek başkan olan Donald Trump aldı.

 

Geçtiğimiz günlerde Economist tarafından şubat ayı ortalarında yapılan başka bir ankette de Barack Obama gelmiş geçmiş en iyi başkan olarak seçilmiş, Trump ise yüzde 46 oranıyla en kötü başkan olarak oylanmıştı. Yapılan listede 40’ncı başkan Ronald Reagan yüzde 11 oy alarak tüm zamanların en sevilen üçüncü başkanı olarak seçilirken suikast sonucu hayatını kaybeden John F. Kennedy, yüzde 10 ile dördüncü sırada yer aldı.

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —