Tarih: 07.07.2021 10:38

Akbank’a 26 Saattir Erişilemiyor

Facebook Twitter Linked-in

Akbank, dün başlayan ve bankanın ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintilerin sürdüğünü duyurarak, banka ve müşterilerin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik problemi bulunmadığını kaydetti. Akbank’ta yaşanan erişim sıkıntısı yaklaşık 26 saattir devam ederken, yaşanan bu aksaklık bankacılık tarihinde bir ilk olarak gerçekleşti.

 

Akbank'tan yapılan açıklamada, 6 Temmuz'da başlayan ve banka ana bilgisayarlarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintilerin sürdüğü belirtildi.

 

Müşterilere hizmet verilen tüm kanalların bu sorundan etkilendiğinin kaydedildiği açıklamada, ilgili birimlerin ve teknoloji iş ortaklarının çözüm için çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.

 

Durumun siber saldırıdan kaynaklandığına dair internet ve sosyal medyada yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, “Bankamız ve müşterilerimizin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik problemi bulunmamaktadır, sorunun giderilmesini takiben işlemlerimiz devam edecektir. Müşterilerimiz, bu süreçte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için aldığımız önlemlere Akbank.com'dan ulaşılabilirler. Bu süre zarfında hizmetlerimizde yaşanan aksaklıklar için özür diliyoruz” denildi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —