Tarih: 23.02.2021 14:53

Almanya’dan Salgınlara Karşı Yapay Zeka

Facebook Twitter Linked-in

Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) Wildau kentinde kurduğu yapay zeka merkezi, birkaç ay içinde kullanıma hazır hale gelecek. Kurulacak olan merkez salgınları daha kapsamlı bir şekilde analiz edecek ve hastalıkların zorluklarını daha iyi hesaplayarak erken uyarı sistemleri geliştirecek.

Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) Başkanı Lothar Wieler, ekonomi gazetesi Handelsblatt'a yaptığı açıklamada, Brandenburg eyaletinin Wildau kentinde geçen ay inşaatına başlanan Yapay Zeka Merkezi'nin, birkaç ay içinde kullanıma hazır hale geleceğini bildirdi.

Amaçlarının, halk sağlığı araştırmaları için büyük veri kaynaklarını yapay zeka tabanlı teknolojilerle kullanılabilir hale getirmek olduğunu belirten Wieler, söz konusu merkezle RKI'nın, salgınları daha kapsamlı bir şekilde analiz etmek, hastalıkların zorluklarını daha iyi hesaplamak ve erken uyarı sistemleri geliştirmek istediğini aktardı.

Kurulacak olan merkez salgınları daha kapsamlı bir şekilde analiz edecek ve hastalıkların zorluklarını daha iyi hesaplayarak erken uyarı sistemleri geliştirecek.

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —