Tarih: 24.04.2021 15:35

Araç Lastiklerinde Yeni Dönem! Resmi Gazete’de Yayımlandı

Facebook Twitter Linked-in

Lastik etiketlemeye yeni düzenleme getiren yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, yeni etiket uygulaması 1 Mayıs 2021’den itibaren Avrupa Birliği ile eşzamanlı olarak yürürlüğe girecek.

 

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği'nden (LASİD) yapılan açıklamada, yenilenen lastik etiketlerinde kategoriler ve seviyelendirmelerde sadeleşmeye gidildiği aktarıldı. LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, etiketlemenin 2012'den bu yana Avrupa Birliği ülkeleri ile birlikte Türkiye'de de uygulandığını belirterek, "Etiketlemedeki bu değişikliğin temel amacı; küresel sürdürülebilirliğin sağlanması; ekonomik ve çevresel verimliliğin artırılması, sürüş güvenliğinin artırılmasıdır" ifadelerini kullandı.

 

Yenilenen lastik etiketlerinde kategoriler ve seviyelendirmelerde sadeleşmeye gidildiğini vurgulayan Kurt, yeni etiketlerin üst bölümünde lastik kimlik bilgilerinin yer alacağını bildirdi.

 

Otomobil lastikleri ve hafif ticari araç lastiklerin yanı sıra otobüs, kamyon, tır lastikleri için de etiketlendirme zorunluluğu getirildiğini belirtilirken, ayrıca yeni etiketlemede yakıt tasarrufu, ıslak zeminde yol tutuş ve dış yuvarlanma gürültüsü hakkında bilgi sağlamayı amaçlayan parametrelere kış lastiklerinde aranacak karda yol tutuşu, buzda yol tutuşu gibi kriterlerin de eklendiğini kaydedildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —