Tarih: 29.03.2022 17:58

Asgari Ücret Zammı, Asgari Ücret Zammı 2022, Asgari Ücret Zammı Ne Zaman? Asgari Ücret Zammı Yüzde Kaç?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi dönüşü asgari ücret zamları hakkında yeni ve flaş bir açıklama yaptı. Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrası internette asgari ücret zammı, asgari ücret zammı 2022, asgari ücret zammı ne zaman? Asgari ücret zammı yüzde kaç? Sözcükleri en çok aranan kelimeleri oldu.

 

Erdoğan, “Biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır” sözlerinin ardından asgari ücret ile geçinen milyonlarca kişi gelecek zamlar hakkında meraklı bekleyişi de başladı. Peki, asgari ücret zammı, asgari ücret zammı 2022, asgari ücret zammı ne zaman? Asgari ücret zammı yüzde kaç? İşte detaylar…

 

Asgari Ücret Zammı

Televizyon kanallarında hükümete yakın kişiler, asgari ücret zammı hakkında önemli sözler sarf ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu konuların ciddi bir mesele olduğu yönünde konuşmalar yapmıştı. Milyonlarca kişi asgari ücret zammı hakkında birinci ağızdan açıklama beklemeye koyuldu. Yapılan açıklamalarda en net asgari ücret zammı Temmuz ayında geleceği bildirildi.

 

Asgari Ücret Zammı 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret zammı 2022 konusunda açıklama geldi. Erdoğan “Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir” sözlerinin ardından içerisinde bulunduğumuz yılda asgari ücrete ikinci zammın yapılacağını söyledi. Bu sözlerin ardından asgari ücret zammı 2022 meselesinin net bir şekilde açıklanmasına odaklanıldı.

 

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman?

Asgari ücret zammı ne zaman konusuna ilişkin net bir şey açıklanmadı ancak, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri hem de televizyon kanallarında bilir kişilerin sarf ettiği sözler sonrasında asgari ücretin yaklaşık 5 bin TL olacağı kulislerde en çok konuşulan dedikodular arasında. Asgari ücret zammı ne zaman sorusunu arayan insanlar bu konu hakkında şimdilik net bir cevap alamıyorlar.

 

Asgari Ücret Zammı Yüzde Kaç?

Asgari ücret zammı yüzde kaç meselesi herkes tarafından tartışılırken, asgari ücret 2022 yılında yüzde 50’den fazla zam yapılarak brüt 5 bin 4 TL, net 4 bin 253 TL olmuştu. Erdoğan’ın birkaç gün önce söylediği asgari ücrete Temmuz ayında yeni zammın yapılabilir söyleminin ardından asgari ücret zammı yüzde kaç sorusu herkes tarafından tartışılın konular arasında. Bu konuda da tam net bir bilgi bulunmazken, ilerleyen haftalarda veya aylarda asgari ücret zammı yüzde kaç olacağı netleşmiş olacak.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —