Tarih: 25.06.2022 10:00

Bakan Özer'den Öğretmen Adaylarına Atama Müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

 

Yaz döneminde öğrencileri yalnız bırakmayarak Bilim Sanat Merkezleri'ni hizmete sunduklarını, öğrencilerin istedikleri ildeki bu merkezlere ücretsiz başvurabileceğini belirten Özer ancak İngilizce ve Matematik kontenjanının dolduğunu söyledi.

 

Türkiye'nin yabancı dille ilgili bir sıkıntısı bulunduğunu, bunu aşmak istediklerini dile getiren Özer, "Bununla ilgili çalışmalarımız nihayetlendi. Öğretme yaklaşımını değiştireceğiz. Bunun ilk uygulamalarını yaz okulunda deneyeceğiz. Elde ettiğimiz bulguları eğitim sistemine dahil edeceğiz. Büyük öğrenci kitlesinin almış olduğu İngilizce problemini halletmemiz gerekiyor. " diye konuştu.

 

Taşımalı eğitim ve köy okulları konusundaki bir soru üzerine Bakan Özer, Köy Yaşam Merkezleri ile ilgili projeyi Samsun'da başlattıklarını, köy okullarını artık eğitim sistemi içinde vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini kaydetti.

 

Öğretmen atamasına ilişkin soru üzerine Özer, eğitim sisteminde 1,2 milyon öğretmenin görev yaptığını, bu öğretmenlerin yüzde 75'inin son 19 yılda atandığını aktardı. Bakan Özer, atanma yapılmayan hiçbir yılın olmadığına dikkati çekerek şunları kaydetti:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —