Tarih: 23.06.2021 11:31

Bakanlıktan, 81 İle ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' Genelgesi

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 81 il müdürlüğüne 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' genelgesi gönderdi. 3 bin 500 ASDEP personeli, kadına yönelik şiddetle mücadelede aktif görev alacak.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 81 İl Müdürlüğü'ne 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' konulu iç genelge gönderdi. Genelge kapsamında nüfusu 100.000’in üzerinde olan belediyelere konukevi açma konusunda bilgilendirme ve rehberlik sağlanacak, afet ve acil durumlarda kamu kurumlarının tesisleri konukevi olarak kullanılabilecek. Ayrıca, kadına yönelik şiddetle mücadeleye erkeklerin daha yoğun katılımını sağlamak üzere farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

 

Bakan Yanık, “Bakanlık olarak hazırladığımız genelge ile şiddetle mücadelede kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesini hedefliyoruz. 3 bin 500 ASDEP personelimizi bu alanda aktif kullanarak mücadeleyi sahada bir üst aşamaya taşıyoruz. Ayrıca, kadına yönelik şiddetle mücadeleye erkeklerin daha yoğun katılımını sağlamak üzere farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları yapacağız” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —