Tarih: 20.09.2022 14:00

Bakanlıktan İhtiyaç Sahiplerine Dev Ödenek

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, hak temelli, hesap verilebilir, nesnel kriterlere bağlı ve sürdürülebilir bir sosyal yardımlaşma sistemi kurduklarını ve bunu devam ettirdiklerini belirtti.

 

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hayata geçirdikleri hizmetleri talep odaklı olmaktan çıkararak arz odaklı kurguladıklarını ifade eden Yanık, "Eskiden vatandaş bir hizmeti görmek için, bir ihtiyacını, talebini karşılayabilmek için kapı kapı kamu kurumlarını gezerken biz artık vatandaşın kendisine gidiyoruz. Çeşitli sosyal yardım programlarımızla destek oluyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Ödeme dönemi içerisinde çeşitli sosyal yardımları vatandaşlarla buluşturduklarını anımsatan Yanık, şunları kaydetti:

 

"Engelli ve Engelli Yakını Aylığı Yardımından Elektrik Tüketim Desteğine, Yaşlı ve Engelli Evde Bakım Yardımından Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardıma, Genel Sağlık Sigortası Yardımından Elektrik Tüketim Desteğine kadar birçok konuda vatandaşları yalnız bırakmıyoruz. Ağustos ayı içerisinde bu desteklerimizin yanı sıra diğer sosyal yardımlarımızı eklediğimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık toplam 6 milyar 907 milyon lira tutarında nakdi yardımda bulunduk."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —