Tarih: 01.09.2021 20:00

Bilim İnsanları Uyardı! Yırtıcı Kuşların Nesli Tükeniyor: Doğa İçin Büyük Tehlike

Facebook Twitter Linked-in

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği ve BirdLife International'dan elde edilen yeni bir çalışmada, dünya çapında 557 yırtıcı kuş türünün yüzde 30'unun savunmasız veya nesli tükenmekte olduğunu ortaya koydu.

 

Yırtıcı kuşların soyu tükeniyor! Aralarında akbabalar ve kartallar da var. İklim değişikliği yırtıcı kuşları tehdit ediyor. Yapılan araştırmalar, onlarca farklı yırtıcı kuş türünün yüzde 30'unun tehlike altında olduğunu gösteriyor. Bilim insanları uyardı; çevre için yıkıcı etkileri olacaktır.

 

Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nden bir kuş bilimcisi olan Gerardo Ceballos "Belirli bölgelerdeki belirli kuş türlerinin soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Bu durum onların bulundukları ekosistemlerde en iyi yırtıcı hayvanlar olarak kritik rol oynayamayacakları anlamına geliyor" dedi.

 

Çalışmada ayrıca şahin, kartal ve akbaba da dahil olmak üzere tehdit altındaki yırtıcı kuşların nüfusunun yüzde 54 azaldığı belirtildi. Aynı zamanda baykuşlar gibi gece yırtıcılarının da nüfusunda yüzde 47 azalma olduğu görüldü.

 

ABD'de yer alan Smithsonian Göçmen Kuş Merkezi'nden bilim insanı olan Evan Buechley, küresel olarak bu kuşlara yönelik en büyük tehditlerin habitat kaybı, iklim değişikliği ve toksik maddeler olduğunu söyledi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —