Tarih: 10.05.2022 16:00

Bilim insanlarından Korkutan Rapor: Sıcaklıklar Kavuracak

Facebook Twitter Linked-in

İngiltere’nin ulusal meteoroloji servisi olan Met Office, emisyonların son otuz yılda hızla artarken, küresel sıcaklıkların buna adım adım yükselerek yanıt verdiğine dikkat çekti.

 

Dünyanın ortalama sıcaklığı ilk olarak, 2015 yılında 19. yüzyılın ortalarında kaydedilen sıcaklıklar olarak düşünülen sanayi öncesi seviyelerin 1 derece üzerine çıktı.

 

Bu aynı zamanda siyasi liderlerin, dünyayı küresel sıcaklıklardaki artışı 1,5 derecenin  altında tutma çabalarını sürdürmeyi taahhüt eden Paris İklim Anlaşması’nı imzaladıkları yıldı.

 

Geçtiğimiz yedi yıl boyunca, küresel sıcaklıklardaki artış 1 derece çevresinde kaldı ve 2016 ve 2020, esasen kaydedilen en sıcak yıllar oldu.  insanları, yaklaşık 1 derecelik ısınmayla geçen yıl ABD, Avrupa ve Sibirya'da  görülen benzeri görülmemiş orman yangınlarının  ve şu anda Hindistan ve Pakistan'ı vuran şiddetli ısı dalgaları gibi önemli olaylara neden olduğu söyledi. 

 

Diğer taraftan araştırmacılar, önümüzdeki beş yıldan birinde küresel sıcaklıkların geçici olarak 1,5 derecenin üstüne çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu konusunda uyardı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —