Tarih: 20.01.2023 10:30

Çavuşoğlu: ABD ile Türkiye Arasında Temaslar Artıyor

Facebook Twitter Linked-in

Texas'ın Houston kentindeki Türk Başkonsolosluğunun yeni hizmet binası, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun katıldığı törenle açıldı.

 

Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, "Küresel sistemin çoklu krizden geçtiği bir dönemde, Türkiye ile ABD arasındaki temasları artırıyoruz." dedi.

 

Bir gün önce Washington'da ABD'li mevkidaşı Anthony Blinken ile yaptığı ikili görüşmeye değinen Çavuşoğlu, "Görüşmelerimizin son derece verimli ve ikili ilişkilerin gelişmesi bakımından faydalı olduğunu söylemek isterim. ABD ile PYD-PKK, FETÖ ve yaptırımlar gibi bazı yaşadığımız sorunlar var. Bunları aşmak için de çalışıyoruz. Houston bölgesinde mevcut olan FETÖ üyeleriyle mücadelenin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Vatandaşlarımızla birlikte bu örgüte karşı mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin 32 milyar doları aştığını, hedefin ise 100 milyar dolar olduğunu belirten Çavuşoğlu, Houston Başkonsolosluğunun bulunduğu Texas eyaletinin enerji alanında çok önemli bir potansiyeli olduğuna ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin yükselmesindeki katkısına vurgu yaptı.

 

Çavuşoğlu, Houston'daki Türk akademisyen ve girişimcilere de dikkati çekerek, şunları söyledi:

 

"Uzay şehri, dünyanın enerji başkenti olarak tabir edilen Houston, sağlık, savunma sanayi ve havacılık gibi alanlarda ABD'nin önde gelen şehirlerinden biridir. Bu sektörlerde, üniversitelerde eğitim veren hocalarımız dahil çok değerli vatandaşlarımız görev yapmaktadır. Bunlar sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda Houston ve ABD'nin de beyin gücüdür. Her alanda yüz akı çalışmalar yapan vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz. Bu hem Türkiye hem Houston içi büyük bir şanstır."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —