Tarih: 02.02.2023 10:00

Çavuşoğlu: Rusya-Ukrayna Savaşının Sahada Kazananı Olmayacak

Facebook Twitter Linked-in

Çavuşoğlu, Estonya’nın başkenti Tallin'de Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

 

Görüşmede, terörizmle mücadele konusunu da ele aldıklarını aktaran Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Estonya'daki mevcudiyetini ve Türkiye'nin bu konudaki endişelerini ve beklentilerini mevkidaşıyla paylaştığını kaydetti.

 

Çavuşoğlu, Ukrayna'da adil barış görüşlerinin ne olduğunun sorulması üzerine Ukrayna'nın saldırı altında bir ülke olduğunu ve bu nedenle Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklemeyi sürdürmeleri gerektiğini kaydetti.

 

Türkiye'nin her zaman bu ülkenin toprak bütünlüğünü savunduğunu ve Kırım'ın yasa dışı ilhakını kabul etmediğini hatırlatan Çavuşoğlu, adil barışın temel amacının "Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü garanti altına almak" olduğunu vurguladı.

 

Çavuşoğlu, "Ancak nihayetinde biz, bu savaşın müzakere masasında biteceğine inanıyoruz. Bu savaşın sahada kazananı olmayacak. Biz, Türkiye olarak kolaylaştırıcı ve arabulucu olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Diğer ülkelerin de her iki tarafı müzakere masasına geri getirmesi için desteklemesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

 

Ukrayna'da herhangi bir barışın ve ateşkesin her iki tarafça da kabul edilmesi gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Kimse onlara herhangi bir barış ya da ateşkes koşulu dikte edemez. Bizim işimiz burada onlara herhangi bir şey dikte etmek değil. Bu çabalarımızı sürdürmek ve onların bunu yapmasını sağlamak." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —