Tarih: 26.11.2022 10:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Savunma Sanayi Müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Erdoğan, konuşmasında şunları dile getirdi:"Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi Ufuk'u bu sene içinde hizmete soktuk. Yeni tip denizaltılarımızdan Hızır Reis'in havuza çekimi ve Selman Reis'in ilk kaynak törenini de sene içerisinde gerçekleştirdik. Ulak, Salvo, Sancar, Mir, Albatros, Marlin gibi projelerle insansız deniz araçlarımızı donanmamıza kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2023 savunma sanayimizde pek çok ilki yaşayacağımız bir sene olacak.

 

Muharip insansız savaş uçağımız Kızılelma, üretim hattına girdi. Motor entegrasyon testleri başarıyla tamamlandı. 2023'te ilk uçuşunu yapacak. Yine gelecek sene milli muharip uçağımızı hangardan çıkaracağız. Uzun menzilli hava savunma sistemlerimiz Siper, Karaok, Bozdoğan ve Gökdoğan'ın ilk teslimatlarını 2023'te yapacağız. Ayrıca insansız kara ve deniz araçları, milli denizaltı, yapay zeka, robotik gibi çeşitli alanlarda başlattığımız projeleri de süratle neticelendireceğiz.

 

Savunma sanayii alanında Türkiye'yi dünyanın süper liginde ilk sıralara taşıyana kadar durmayacak, mücadelemizi sürdüreceğiz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —