Tarih: 19.01.2023 14:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi Güçlendirme Devam Edeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin eser ve hizmet siyasetiyle geldiği seviyenin kendilerini sevindirdiği kadar üzerlerine yeni sorumluluklar da yüklediğini vurgulayan Erdoğan, "Evvela ülkemizin büyük fedakarlıklar ve çabalarla sahip olduğu kazanımları korumamız gerekiyor. Bununla birlikte Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin küresel düzeyde söz ve karar sahibi olma iradesini güçlendirmeliyiz" görüşünü paylaştı.

 

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik gücünü katlayarak artırmak suretiyle önce dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi, ardından da ilk sıralara doğru yükselmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Aksi takdirde önümüze çıkan tarihi fırsatı bir kez daha kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliriz" sözlerini sarf etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Altyapıda gösterdiğimiz başarıyı bilimde, teknolojide, araştırma geliştirmede sürdürmedikçe, evlatlarımızı değerlerimizle yoğurarak yetiştirmedikçe bu hedefi yakalayamayız. İşte bunun için önümüzdeki dönemde bilim ve teknolojiyi hem de değerler eğitimini, medeniyet ve kültür bilincini önceliklerimizin en başına alıyoruz. Hiçbir günlük tartışma bu temel önceliğin önüne geçemez, geçmemelidir. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı olarak gördüğümüz evlatlarımızı bu anlayışla geleceğe hazırlamak mecburiyetindeyiz. Bu amaçla Cumhuriyetimizin 100. yılını demokrasi ve kalkınma atılımlarımızın sembolü haline getirdik. Aynı şekilde 2053 ve 2071 tarihlerini, Türkiye Yüzyılı'nın ara hedefleri olarak kayıtlara geçirdik. Açılışını yaptığımız tünel gibi projeleri, bu tarihi yürüyüşün son eksiklerini tamamlama vesilesi olarak görüyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —