Tarih: 07.08.2023 09:00

Depremin ülke ekonomisine yükü 104 milyar dolar

Facebook Twitter Linked-in

Hükümet yeniden yapılanma için hızlı adımlar attı Depremden zarar gören her aileye 10, taşınanlara da 15 bin lira yardım yapıldı.

Kısa süre içinde kalıcı konutlarla ilgili somut adımlar atıldı. 180 binden fazla kalıcı konut ve köy evinin inşa süreci başlatıldı. 319 bin konutun bir yıl içinde teslim edilmesi planlanıyor.

Depremin ekonomik faaliyetlere olumsuz etkisini önlemek amacıyla Kredi Garanti Fonu paketi 350 milyar liraya yükseltildi. Bölgede kısa çalışma uygulaması devreye alındı. Bu kapsamda bugüne kadar 110 bin kişiye yaklaşık 937 milyon lira ödeme gerçekleştirildi.

Asrın felaketinin ardından bölgedeki mükelleflere yönelik önemli adımlar atıldı. Yaklaşık 670 bin mükellefin 37 milyar lira tutarındaki vergi ödemesi ertelendi. 11 ilde mükellefler için mücbir sebep hali 30 Kasım'a kadar uzatıldı.

Prefabrik yapıların KDV oranı, yıl sonuna kadar yüzde 1'e indirildi. Depremzedelere yönelik bağış ve yardımlar vergi matrahından düşülebiliyor. Depremden etkilenen personele işveren tarafından yapılan nakdi yardımların 50 bin liraya kadarki kısmı vergi ve primden muaf tutuldu.


 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —