Tarih: 21.12.2021 17:27

Diş Beyazlatma Yöntemleri, Diş Beyazlatma Nedir? Diş Beyazlatma Fiyatları

Facebook Twitter Linked-in

Diş Beyazlatma, dişlerin yüzeyinde oluşan lekelerin ve sararmaların organik v inorganik maddeler sayesinde giderilmesi işlemine verilen isimdir. Diş beyazlatma yöntemlerine genellikle kişisel bakımına özen gösteren, güzel bir gülüşe sahip olmak isteyen ve dişlerinin inci gibi görünmesi isteyen bireyler başvurmaktadır.

 

Diş Beyazlatma, dişlerin yüzeyinde oluşan lekelerin ve sararmaların organik v inorganik maddeler sayesinde giderilmesi işlemine verilen isimdir. Diş beyazlatma yöntemlerine genellikle kişisel bakımına özen gösteren, güzel bir gülüşe sahip olmak isteyen ve dişlerinin inci gibi görünmesi isteyen bireyler başvurmaktadır.

 

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma yöntemleri diş polikliniklerdi yapılan diş beyazlatma işlemleri ve doğal diş beyazlatma yöntemleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Bunlar:

 

  1. Diş Polikliniklerinde Yapılan Beyazlatma İşlemleri: Diş polikliniklerinde yapılan diş beyazlatma işlemini Power Bleaching olarak adlandırılmaktadır. Bu yöntemde dişler, özel ya da devlet diş polikliniklerinde uzman doktorlar yardımıyla doğal renklerine kavuşturulmaktadır. Bu yöntemde dişlerinizi beyazlatmak için özel olarak üretilen solüsyonlar kullanılmaktadır. Beyazlatma sırasında solüsyonlar bir ışık yardımıyla dişlerinize sürülerek beyazlatma işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede dişleriniz 4-5 kat daha beyazlatılabilir. 

 

  1. Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri: İnsanlar kliniklere başvurmadan da dişlerini beyazlatabilmeleri mümkündür. Sizlere dişlerinizi beyazlatarak doğal renklerine kavuşturabilirsiniz.

 

  1. Diş Macunu İle Diş Beyazlatma: Ağız ve diş sağlığınızda problemler oluşmaması ve dişlerinizi beyaz kalmasına yardımcı olmak için günde en az 2 sefer dişlerinizi diş macunlarıyla fırçalamalısınız. Evde diş beyazlatmak isteyenler limon ve karbonat karışımını kullanabilirler. Bir çay kaşığı karbonatı bir kabın içerisine atarak üzerine limon sıkınız. Daha sonra karışımda köpükler oluşana kadar karıştırınız. Daha sonra diş fırçanıza karışımdan bir miktar sürerek dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. 

 

  1. Muz Kabuğu İle Diş Beyazlatma: Diş Beyazlatma Yöntemleri arasında yer alan Muz kabuğu yardımıyla dişlerinizi beyazlaştırabilirsiniz. Muz kabuğu, potasyum, magnezyum ve manganez maddelerini bolca içermektedir. Bu nedenle muz kabuğunuzu dişinize direk sürerek dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

 

  1. Karbonat, Tuz ve Sirke Karışımıyla Diş Beyazlatma: Karbonatın ve tuzun dişleri beyazlatmada kullanılan yöntemler olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Sirke ise dişlerde oluşan lekelerin temizlenmesi yardımcı olmaktadır. Bu karışımı yaparak karbonat, sirke ve tuzdan 1 çay kaşığı alınarak bir kap içerisinde karıştırılır. Dişlerinizi fırçalarken bu karışımdan bir miktar diş fırçasına sürün ve o şekilde fırçalayın. Bu karışımı birkaç kez yaptığınızda farkı fark edeceksiniz.

 

Diş Beyazlatma Fiyatları

Diş ağartma Vital tek diş için en fazla dört adet, malzeme fiyatları hariç olarak 190 TL olmaktadır. Diş ağartma çene için ve malzeme fiyatı hariç olarak 1.190 TL olmaktadır. Diş ağartma Devital tek diş olarak ve dolgu fiyatı hariç olarak, seans başı olmak üzere 210 TL olmaktadır. Diş beyazlatma fiyatları 2021 senesinde 600 ve 2000 TL arasında değişim göstermektedir ve bu fiyatların 2022’de artması bekleniyor.

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —