Tarih: 06.07.2021 21:51

Dolandırıcıların Yeni Taktiği ‘Telif Hakkı İhlali’

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşlar yeni bir dolandırıcılık yöntemi ile karşı karşıya. Sosyal medya kullanıcılarına gelen mesajda kullanıcının teklif hakkını ihlal ettiği belirtiliyor. Ancak avukatlar bunun dolandırıcılık yöntemi olduğunu söylüyor

 

Sosyal medya platformları üzerinden dolandırıcılar tarafından gönderilen ‘telif haklarını ihlal ettiniz, linke tıklayın yoksa 48 saat içinde hesabınız silinecektir’ e-posta bildirimi veya Direct Mesajı ilk bakışta oldukça resmi görünse de işin aslında her şeyinizi kaybedebilirsiniz.

 

Kullanıcılara gönderilen bildirimin sonunda "Telif Hakkı Bildirimini Onaylayın" başlıklı bir butona tıklamanız isteniyor. Kullanıcılar butonu tıkladığında ise https://instagram.mhmtphp.com sayfasına yönlendiriliyor. Instagram giriş sayfası gibi logo ve renkleri tasarlanan bu sayfaya Instagram kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi ve şifrenizi girdiğiniz anda bu bilgiler dolandırıcının eline geçiyor. Hesabı ele geçiren dolandırıcılar, arkadaş listesindekilerden yüksek kazanç vaadi ile para toplayıp ortadan kayboluyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —