Tarih: 22.11.2021 15:58

Engellilere Para Yardımı Var Mı? Engellilere Para Yardımı 2022

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhuriyet Devleti, engelli ve yaşlılara yönelik maddi ve manevi desteklerini sürekli devam ettirmektedir. Engelli ve yaşlılara yönelik yapılan maddi yardımlar, vatandaşların yaşam sürecini devam ettirebilmesi ve fırsat eşitliği için hayati öneme sahiptir ve buna yönelik yapılan maddi yardımdır. Vatandaşların en merak ettiği konular arasında yer alan engellilere para yardımı var mı? Engellilere para yardımı 2022 yılında da devam edecek mi? sorularının yanıtı haberimizde mevcut.

 

Engellilere Para Yardımı Var Mı?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasasında mevcut olan ‘sosyal devlet’ maddesine yönelik yapılan engelli ve yaşlı para yardımları her yıl artarak devam ediyor. Engelli ve yaşlıların gereksinimlerine yönelik yapılan maddi yardımlar 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da devam edecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği bu yardımlar her engelli ve yaşlı vatandaşlara veriliyor. Engelli vatandaşların para yardımı başvurusu yapabilmesi için 18 ila 65 yaş aralığında olması gerekiyor. Bunun yanında hastaneden alınan heyet raporunda engelli durumu yüzde 40 ile yüzde 69 aralığında olması gerekiyor. Ayrıca kadınların ise herhangi bir nakafa ücreti almıyor olması da bu şartlardan biridir. Cep harçlığı alan engelli vatandaşların, bu yardımlardan yararlanabilmesi mümkün değil. Ayrıca, engelli para yardımı başvurusu yapan vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından incelendiğinde herhangi bir gelire sahip olmaması gerekiyor. 2021 yılında devletin engelli vatandaşlara verdiği nakti yarım 536 TL ile 804 TL arasında değişiyor. Bu rakamların 2022 yılında ise artması bekleniyor.

 

Engellilere Para Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde devam eden ve milyonlarca engelli vatandaşın yararlandığı engelli para yardımları geçmiş yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da başarılı bir şekilde yürütüldü ve bu durumun 2022 yılında da artarak devam edileceği biliniyor. Devletin engellilere yönelik hibe desteği, kamu kurumlarına giriş hakları, vergi muafiyeti hakları, eğitimden ve ulaşımdan ücretiz bir şekilde yararlanması gibi birçok alanda ayrıcalığı vardır. Engellilere para yardımı geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da geri kalmadan devam edecek.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —