Tarih: 25.05.2022 17:00

Eurovision'da 'Oy' Usulsüzlüğü Ortaya Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde İtalya'nın Torino şehrinde düzenlenen Eurovision'da Kalush Orchestra'nın 'Stefania' şarkısıyla temsil ettiği Ukrayna finalde en yakın rakibine tam 165 puan fark atmayı başardı.

 

Eurovision'un medya kuruluşu Avrupa Yayın Birliği (EBU), büyük final sonrasında yaptığı açıklamada 12 Mayıs Perşembe gününde düzenlenen ikinci yarı finalde yarışan 6 ülkenin, bir gün öncesinde gerçekleştirilen jüri oylamasında usulsüzlük yaptıklarını tespit ettiklerini duyurdu. EBU'dan gelen açıklamada 6 ülkenin özellikle ikinci yarı finaldeki oylamanın gidişatını manipüle etmeye yönelik şüpheli 'puan alışverişleri'nde bulunduğu belirtildi.

 

Bu açıklamanın yapıldığı dakikalarda bir yandan büyük final devam ediyordu ve izleyiciler Azerbaycan, Gürcistan ve Romanya'nın jüri puanlarını duyuracak sözcülerini ekranda 'teknik sorunlardan ötürü' görememişti. Azerbaycan, Gürcistan ve Romanya'nın teknik sorunlardan ötürü oylamada canlı bağlantı kuramamasından ötürü bu üç ülkenin puanlama skandalına karıştığı kesin gözüyle bakılıyordu. Diğer üç ülkenin ise Polonya, Karadağ ve San Marino oldukları iddialar arasındaydı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —