-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
FED'in Faiz Kararı Ne Olacak?
Dünya genelinde devam eden resesyon ve enflasyon endişeleri varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.
Hafta içinde ECB politika faizlerini tarihinde ilk kez 75 baz puan artırırken, şahin duruşun enflasyonla mücadele sonlanana kadar devam edeceği mesajı verildi.
Fed Başkanı Jerome Powell da perşembe günkü konuşmasında enflasyonu düşürmeye güçlü bir şekilde bağlı olduklarını belirterek, "İş bitene kadar devam etmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.
Enflasyon ne kadar uzun süre hedefin üzerinde kalırsa riskin o kadar büyük olacağını kaydeden Powell, tarihin erken gevşeme politikasına karşı da güçlü bir şekilde uyardığını aktardı.
Powell'ın yanı sıra diğer Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken Chicago Fed Başkanı Charles Evans, bankanın bu ayki toplantısında 50 veya 75 baz puanlık faiz artırımına açık olduğunu belirtti. Faiz oranının yıl sonuna kadar yüzde 3,25-3,5 aralığına yükselmesini öngördüğünü kaydeden Evans, gelecek yıl ise yüzde 4'e ulaşmasını beklediğini aktardı.
St. Louis Fed Başkanı James Bullard, dün yaptığı açıklamada, 75 baz puanlık faiz artırımına daha güçlü bir şekilde meyilli olduğunu belirtirken, bu yıl sonuna kadar faiz oranının yüzde 3,75-4 aralığına yükseltilmesinden yana olduğunu kaydetti.
Sinop Bu Gece Türkiye'nin En Uzun Gecesini Yaşayacak
Fazlur Rahman Toplantısı İslam ve Modernizm
Kemoterapisiz Kanser Tedavisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Türkevi'nde kabul etti
Kabine toplantısı bugün yapılacak
Depremin ülke ekonomisine yükü 104 milyar dolar
Prof Dr Musa Ünver Kimdir?
Kanser tedavisinde yeni hap tedavisi geliştirildi
Türkiye’nin fındık ihracatı rekor kırdı
Olay iddia! TRT'deki bu dizilerin senaristi FETÖ'cü mü?
PKK’nın sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi
Gurbetçi İrma’nın intikam planı: İstanbul Fatih'te evini yerinde bulamayan ev sahibi şoka girdi!
F1’de sıra Belçika yarışında
ABD’den Tayvan’a 345 milyon dolarlık askeri yardım
Türkiye’nin LPG ithalatı mayısta arttı
Şırnak’ta 5 terörist etkisiz hale getirildi
DSÖ'den sıcak hava uyarısı!
Yılsonu enflasyon tahmini yükseldi
Mauro Icardi yarın İstanbul’a geliyor
Kuveyt’te 5 hükümlü idam edildi
Brent petrolün varil fiyatı 83 dolar civarında
Türkiye'den İsrail’e kınama
Son 2 ayda 119 terörist etkisiz hale getirildi
Mbappe ile PSG arasında ayrılık kapıda
Pençe-Kilit bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi
Google, haber yazacak yapay zeka geliştiriyor
Enflasyon rakamları Perşembe günü açıklanacak
Türkiye’nin makine ihracatı rekor kırdı
Nikola Mirotic Barcelona’dan ayrıldı
ABD’de kasırga faciası: 16 yaralı
Yükleniyor




