Tarih: 22.02.2021 15:04

FIFA’dan Yeni Atak! Yeni Ofsayt Sistemi Geliştiriliyor

Facebook Twitter Linked-in

FIFA, dünya genelinde VAR'ın kullanımından memnun. Öte yandan ofsayt tartışmalarını en aza indirmek için de teknolojik çalışmalar kapıda.

Dünya futbolunun yönetim organı FIFA, VAR sisteminden memnun. VAR futbol dünyasına girdiğinden bu yana birçok övgüyle beraber eleştirileri de beraberinde getirmişti. Ancak FIFA, VAR teknolojisinden memnun.

VAR sisteminden memnun olduklarını ifade eden FIFA yetkilileri, VAR teknolojisinin daha da geliştirilmesi için FIFA’nın IFAB ile temas halinde olduğu vurgulandı. Öte yandan FIFA, VAR'ın tüm kademelerde kullanılması için de hem fiziksel hem de mali çalışmalarını sürdürüyor.

FIFA futboldaki ofsayt tartışmalarını en aza indirmek için de teknolojik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda geliştirilmesi hedeflenen yarı otomatik ofsayt teknolojisiyle yüzlerce farklı ofsayt kararından elde edilecek verilerle algoritmalar geliştirilecek. FIFA ayrıca ofsayt kararlarındaki görsellerin iyileştirilmesiyle ilgili de çalışma yapacak. Bu bağlamda üç teknoloji sağlayıcısıyla çalışılacak.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —