Tarih: 29.09.2021 12:25

Grip Nasıl Geçer? Gribe Ne İyi Gelir?

Facebook Twitter Linked-in

Grip Nasıl Geçer? Grip, serin ve soğuk mevsimlerin gelmesi ile birlikte milyonlarca insanın anında yakalandığı mevsim hastalığıdır. İnfluenza adlı virüsün meydana getirdiği, halsizlik, yüksek ateş ve sancılı kas ağrıları gibi belirtileri olan hastalıktır.

Grip virüsü, uzmanlar tarafından A, B ve C tiplerine göre ayrılmıştır. A tipi adı verilen tür, insanların vücudunda daha hafif seyreder. B tipi adı verilen tür ise daha çok çocuklarda etkili olur. C tipi ise insanlarda hastalık yapmaz. Virüsün insan vücudunda kuluçka süresi 1 ila 3 gün içerisindedir ve grip virüsü bazı dönemlerde büyük salgınlar yaratabilir.

Grip Nasıl Geçer?

Grip Nasıl Geçer? Grip virüsünü hızlı bir şekilde geçmesini istiyorsanız bol bol sarımsak tüketmelisiniz. Grip virüsünde etkili olan bir diğer besin de soğandır. Soğanı bol bol tüketirseniz en hızlı şekilde gribi atlatabilme imkanına sahip olabilirsiniz. Bunun yanında muz da gribi hızlı bir şekilde atlatmada yardımcıdır. Aynı zamanda adaçayını gargara yaptığınız zaman boğaz enfeksiyonu geçirmenizi engeller.

Grip Belirtileri Nelerdir?

Grip Belirtileri Nelerdir? Genellikle soğuk algınlığı ile sık sık karıştırılan bir durumdur. Grip hastalığında en etkili tanı hastalığa yakalanan kişiden ilk 3 günde alınan burun sürüntüsüdür. Grip belirtileri ise şu şekilde sıralanabilir:

  1. Baş ağrısı
  2. Vücut ağrısı
  3. Burun tıkanıklığı
  4. Sık sık öksürmek
  5. 38-39 derece arasındaki ateş
  6. Yorgunluk ve halsizlik

 

Gribe Ne İyi Gelir?

Özellikle kış aylarının gelmesi ile birlikte yakalanan hastalık olan grip, düşük vücut direnci olan insanlar için korkulu rüya haline gelebiliyor. Portakal, limon, mandalina, paça çorbası, sarımsak, kekik çayı, bitki çayları, soğan ve bal gibi besinler gribe iyi gelen besinler olarak karşımıza çıkıyor.

Gripten Korunmanın Yolları

Grip hastalığından korunmak için öncelikle salgının ortaya çıktığı mevsim dönemlerinde kalabalık ortamlardan uzak durulması gerekmektedir. Elleri sık sık yıkamak, maske kullanmak, sağlıklı şekilde beslenmek ve bol bol C vitamini tüketmek, bol bol sıvı tüketmek gerekmektedir. Aynı zamanda kış aylarında olabildiğince kişilerle tokalaşmamak ve öpüşmemek gerekmektedir. Bunun yanında gripten korunmanın yollarından en önemli yollarından birisi de aşı olmaktan geçmektedir.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —