Tarih: 17.09.2022 13:41

Hasret Balcıoğlu herkesi diploma ile kandırmış

Facebook Twitter Linked-in

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı’nın diplomasına kefil olduğu YÖDAK kurulu üyesi Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu’nun, Kıbrıs’ta master ve doçentlik aldığı ama lisans diplomasının bile olmadığı belirtildi.

 

İddialara göre, Konuyla ilgili üniversitelerin diplomaları iptal kararı bekleniyor. Kararın ardından Balcıoğlu’na kamu davası açılacağı ve bugüne kadar aldığı maaşları geri ödemek zorunda kalacağı belirtiliyor. Danışmanlık yapıp doktora ve doçentlik verdiği kişilerin de unvanlarının geri alınması gündemde.

 

 

Yaşanan olayların ardından Yunanistan’a gittiği öğrenilen Balcıoğlu’nun bir projede çalışmak için başvurduğu, kabul edildiği ve oraya yerleşeceği gelen bilgiler arasında. Balcıoğlu’nun kısa süre içinde adaya gelerek istifa edip adadan ayrılması bekleniyor.

 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, YÖDAK Başkanı ve diğer kurul üyesi profesörlerin tüm diplomalarını talep ederek YÖDAK üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtıp YÖDAK’ın güvenirliliğine leke süren diğer iddialara da son noktayı koyacağı ifade ediliyor. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —