Tarih: 08.09.2021 22:30

Hava Kirliliği İnsan Sağlığını Ciddi Derecede Etkiliyor

Facebook Twitter Linked-in

Dünyadaki hava kirliliğini ölçen Hava Kalitesi Yaşam Endeksi (AQI), yayımladığı yeni raporunda, hava kirliliğinin HIV/AIDS, tüberküloz ve sıtmanın toplamından daha fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açtığını açıkladı.

 

Dünyadaki hava kirliliği seviyesini an be an ölçen Hava Kalitesi Yaşam Endeksi'nin (AQI) yakın tarihli yeni bir rapor yayımladı.

 

Raporunda AQI, hava kirliliği seviyelerinin HIV/AIDS, tüberküloz ve sıtmanın toplamından daha çok can kaybına neden olduğu belirtildi.

 

Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları, partikül kirliliğinin yaşam beklentisi üzerinde sigara içmekten ve hatta savaştan daha yıkıcı bir etkiye sahip olduğunu aktardı.

 

Mevcut hava kirliliği seviyelerinin ortalama bir kişinin hayatından 2,2 yıl eksilttiğini aktaran raporda, dünyada milyarlarca insanın ömründen toplamda 17 milyara kadar yılın azaldığı bildirildi.

 

Hava kirliliği seviyelerinin her geçen gün daha da kötüleştiğinin altı çizilen çalışmada, artan orman yangınlarının hem oksijen seviyesini azalttığı hem de ortaya çıkardığı yüksek sıcaklıklarla iklim krizini daha da kötüleştirdiği vurgulandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —