Tarih: 27.04.2021 12:24

Hindistan’da Covid-19 Alarmı! Hastaneler Doldu

Facebook Twitter Linked-in

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da, günlük vaka sayısı rekor seviyede yükselişini sürdürüyor. Son 24 saatte 323 bin 144 vakanın tespit edildiği ülkede hastanelerde kapasite sıkıntısı çekiliyor, hastalar için yeterli oksijen kaynağı bulunamıyor.

 

Ülkede günlük vaka sayısı 22 Nisan`dan bu yana dünya genelinde şimdiye kadar görülen en yüksek seviyede seyrediyor. Şu ana kadar 197 bin 894 kişinin koronavirüsten öldüğü ülkede birçok hastane, tıbbi oksijen sıkıntısı nedeniyle acil yardım çağrısında bulundu.

 

25 Nisan'a kadar olan haftada, ülke,  bir önceki haftaya göre Covid-19 ölümlerinde kümülatif yüzde 89 artış ve toplam 2,2 milyon yeni vaka kaydetmiş oldu. Toplam teyit edilen enfeksiyonlar ise 17 milyonu geçti. Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü müdürü Dr. Randeep Guleria, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Evlerde remdesivir ve oksijen gibi ilaçların istiflenmesi paniğe neden oluyor ve bu durum hastanelerde kıtlığa neden oluyor" dedi. 

 

Diğer taraftan, oksijen talebi son birkaç gün içinde Hindistan genelinde yüzde 20'den fazla arttı. Başkent Yeni Delhi'de hastaneler akut oksijen kıtlığı yaşıyor ve bazen 30 dakika içinde tüm stok tükeniyor. Bu durum ise yüzlerce hayatı riske atıyor. Cumartesi günü yaşanan oksijen krizi sırasında başkentteki Jaipur Golden hastanesinde 20 hasta öldü. Pazar günü ise, Gurgaon’daki Kathuria hastanesinde dört hasta aynı nedenle yaşamını yitirdi. 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —