Tarih: 26.09.2021 18:27

İlhan Kesici Kimdir? Muhalefetin Adayı İlhan Kesici mi Olacak?

Facebook Twitter Linked-in

İlhan Kesici muhalefetin 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı mı olacak? Genel seçimlere 2 yıldan az bir süre kalırken, muhalefet partilerinin çatı aday çıkartarak 2023 seçimlerine girmesi muhtemel olarak görülüyor. Ortaya atılan iddiaya göre, muhalefet parti liderleri İlhan Kesici’nin aday çıkartılması üzerine uzlaştığı bildirildi. Peki İlhan Kesici Kimdir? Muhalefetin Adayı İlhan Kesici mi Olacak? İşte haberin detayı…

 

2023 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 yıldan az bir süre kaldı. Muhalefet partilerinin halen üzerinde çalıştığı ‘çatı’ aday konusunda bugüne kadar farklı isimler ortaya atılmıştı. Yaklaşık 30 milyon seçmeni ilgilendiren ve Recep Tayyip Erdoğan’a rakip olacak olan muhalefet adayı konusunda yeni bir iddia ortaya atıldı. Çıkan haberlere göre, muhalefet partileri 1994 Türkiye yerel seçimlerinde Anavatan Partisi; 2007, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak meclise giren İlhan Kesici olduğu aktarıldı.

 

Muhalefetin Adayı İlhan Kesici mi Olacak?

Sürekli erken seçimin konuşulduğu siyasi ortamda halen ‘çatı’ adayı belirleyemeyen muhalefet parti liderleri bugüne kadar birden çok siyasi ismi gündeme getirmiş, ancak getirilen isim hakkında ciddi bir uzlaşma olmamıştı. Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre, muhalefet parti liderleri İlhan Kesici üzerinde ciddi anlamda uzlaşma yaptıkları ifade edildi. Çıkan bu haberlerin üzerine Muhalefetin Adayı İlhan Kesici mi Olacak? tarzında tartışmalar sosyal medyada konuşulanlar arasına girdi.

 

İlhan Kesici Kimdir?

İlhan Kesici, 22 Kasım 1948 tarihinde Sivas’ın Zara ilçesinde dünyaya gelen mühendis ve Siyasetçi. 1994 yılındaki yerel seçimlerde Anavatan Partisi’nden, 2007, Haziran 2015 ve Kasım 2015 seçimlerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev aldı. İlhan Kesici, bunun yanında 2009’un Ağustos Ayı’nda CHP Grubu adına TBMM Başkanlığı’na aday gösterildi ancak seçilemedi.

 

Ağustos 2015 seçimlerinde koalisyon hükümetini kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından bakanlık teklifi götürülen Kesici, bu teklifi reddetti. İlhan Kesici, 2015 yılında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Delegasyonu Üyesi olarak görev yaptı.

İlhan Kesici, Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel’in kızı Binhan Demirel’le evlidir ve 1 çocuk babasıdır.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —