Tarih: 13.04.2021 14:35

İntel Otomotiv Sektöründeki Çip Krizini Çözecek

Facebook Twitter Linked-in

Birçok otomotiv devi yaşanan çip tedariki sorunu nedeniyle üretimine ara verdi. Yaşanan aksaklık sonrası İntel devreye girdi ve krizi sonlandırmak için kolları sıvadı.

 

Beyaz Saray tarafından "ulusal güvenlik sorunu" olarak görülen çip tedariği sorunu ile ilgili ABD'li mikroçip firması Intel'den açıklama geldi. Şirket, otomobil üretiminin durmasına neden olan çip kıtlığını gidermek amacıyla otomotiv şirketleriyle görüştüğünü bildirdi. Önümüzdeki dokuz ay içinde hızlı bir şekilde bilgisayar çiplerinin toplu siparişlerini üretebileceklerini belirten Intel'in CEO'su Pat Gelsinger, şirketinin yeni faaliyete geçirdiği üretim bölümünün otomobil endüstrisindeki baskıyı hafifletmeye yardımcı olabileceğini söyledi.

 

Şirket, çip sorunu nedeniyle durma noktasına gelen otomobil üretimi için önümüzdeki dokuz ay içerisinde toplu siparişleri hızla üretebileceğini belirtti. Konuyla ilgili Beyaz Saray brifinginde yetkililere ve şirket yöneticilerine konuşan Intel'in CEO'su Pat Gelsinger, şirketinin yeni üçüncü taraf üretim bölümünün otomobil endüstrisindeki baskıyı hafifletmeye yardımcı olabileceğini söyledi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —