Tarih: 02.05.2022 20:30

Iphone Fiyatlarına Zam Gelecek

Facebook Twitter Linked-in

Apple iPhone satışlarında bu yılın ilk çeyreğinde kendi rekorunu bir kez daha kırmayı başardı. Fakat son yaptığı kazanç çağrısı sırasında bu çeyreği mevcut fiyatlarla ilerletse bile önümüzdeki önümüzdeki çeyrekte ABD dışındaki pazarlarda iPhone modelleri başta olmak üzere tüm cihazların fiyatlarına zam yapabileceğini söyledi.

 

Apple, geçtiğimiz yıl içerisinde kasasına giren gelir ve kar konusuna bir açıklık getirdi. Şirket, yıllık oranda yüzde 9’luk bir gelir artışı kaydettiklerini ve kasasına 97.3 milyar dolar girdiğini söyledi. Bunun ise 25 milyar dolarını net kar olarak listeledi.

 

İlk olarak bileşen eksikliğinin artık kritik bir boyuta ulaştığı dile getirildi. Bunun ardından Çin hükümetinin hala uygulamaya devam ettiği sıkı COVID-19 kapanmaları sebebiyle fabrikaların kepenk indirdiği belirtildi. Ayrıca döviz kurunun zayıflaması ve Ruslara satışın kesilmesi de sebepler arasında gösterildi.

 

Ayrıca tüm akıllı telefon piyasasında ürün başına kar/maliyet oranı en yüksek olan şirket yine Apple. Dolayısıyla analistler de aslında şirketin fiyatlara bir zam yapmadan satışlarına devam edebileceği öne sürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —