Tarih: 09.04.2021 12:24

İtalya Başbakanı’na ‘Diktatör’ Yanıtı: “Cehalet!”

Facebook Twitter Linked-in

İtalya Başbakanı Draghi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘diktatör’ sözlerini yöneltmişti. Draghi’nin bu sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten açıklama geldi. Çelik, yaptığı açıklamada İtalya Başbakanı’nın bu sözlerini siyasi cehaletle yapıldığını dile getirdi.

 

İtalya Başbakanı Draghi, Avrupa Birliği liderlerinin Ankara ziyaretindeki görüntüler hakkında açıklamalarda bulunmuş, AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen'in ziyaret sırasındaki oturma düzeni ile aşağılandığını savunan Draghi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diktatör diye bahsetmişti. 

 

İtalya Başbakanı’nın bu sözleri, Türkiye’de sert bir şekilde geri döndü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bizim AB ile ilişkilerimiz konusunda İtalya her zaman diğerlerine nazaran daha pozitif yaklaşan bir ülke olmuştur. Bu atanmış İtalya Başbakanının yaptığı şey, Avrupa’daki aşırı sağcıların diliyle bir saldırıdır. Biz bunu Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Cumhuriyetine ve Türk millerine yapışmış bir saygısızlık olarak kabul ediyoruz, aynen iade ediyoruz ve mutlaka bunun düzeltilmesi gerektiğini söylüyoruz” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —