Tarih: 22.01.2023 15:49

Kansere Kesin Çözüm, Kansere Kesin Çözüm Bulundu mu?

Facebook Twitter Linked-in

Bir organ ve dokudaki hücrelerin düzensiz bir şekilde bölünüp çoğalması ile belirten kötü huylu urlara denilen kanser, 100’den fazla türü ile sağlık alanında en çok korkulan ve üzerinde araştırma yapılan bir hastalık olarak biliniyor. Erken tanı ve tedavi edilmediği zaman ciddi hastalıklara ve ölüme neden olan kanser için araştırmalar sürerken kanser için kesin çözüm bulundu mu, kanser için kesin çözüm gibi aramalar yapılmaya da devam ediliyor.

 

Kansere Kesin Çözüm

Vücudun temel yaşamı olan hücrelerden gelişim gösteren bu hastalık için kansere kesin çözüm gibi araştırmalar her geçen gün artmaya devam ediyor. Bilim camiasının gelişmesi, teknolojinin de sınırları aşması ile birlikte kanser hastalığı için araştırmalar yapan sağlık bilimcilerinden umut vaat eden bir gelişme de yaşandı. İsrail’de yapılan araştırmalarda bilim insanlarının yaptığı çalışmalar neticesinde kanser hastalığını kökten çözecek bir yöntemin bulunduğu ifade edildi. Yaşanan gelişme sonrasında herkes kansere kesin çözüm başlığı adı altında bu gelişmenin detaylarını incelemeye çalıştı.

 

Kansere Kesin Çözüm Bulundu mu?

Vücutta bulunan hücreler bölünme yeteneğine sahip olduğu için kanser hücreleri de bu yöntemlerle büyüme ve gelişme alanı bulabiliyor. Kanserde en önemli adımın erken tanı ve tedavi olduğu uzmanlar tarafından açıklanırken, İsrail’de yapılan araştırmalarda fareler üzerinde denenen proteinli kokteyl olarak adlandırılan bir çalışma, büyük bir başarıya ulaştı. Yüzde 100’e yakın bir başarı sağlanan yeni yöntem, kansere kesin çözüm bulundu mu sözlerini akıllara getirdi.

 

Kanser Tanı ve Tedavi Yöntemleri

Vücut DNA’sının bozulması ile birlikte oluşan kanser, aynı zamanda dış çevresel faktörler tarafından da oluşabiliyor. Kanser Tanı ve Tedavi Yöntemleri konusundan önce yaş, kronik iltihap, hormonal bozukluklar, şişmanlık, bağışıklık sisteminin bozukluğu ve birçok nedenden dolayı oluşabilen kanserin tanıları kan ve idrar tahlili, nükleer taramalar, biyopsi, histeroskopi gibi yöntemlerle oluşuyor. Erken tanı ile belirlenen kanser türlerinde hayatta kalma oranı yükselirken, palyatif türe evrilen kanserde ise hayatta kalma oranı oldukça düşük. Kanser tedavilerini ise medikal onkologlar tarafından yapılmaktadır. Radyoterapi alanındaki tedavileri ise, o alanın uzmanları tarafından planlanarak gerçekleştirilir. Radyoterapi, cerrahi operasyon ve kemoterapi gibi tedavileri bulunan kanserde yan hastalıklara neden olan hastalıklara ise, o alanın uzmanları tarafından tedavi edilir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —