Tarih: 01.05.2021 21:38

Kırgızistan ve Tacikistan Bölgede Tansiyonu Düşürmeye Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki tartışmalı sınır bölgesinde çıkan çatışmanın ardından, Kırgızistan'ın Batken şehrinde gerçekleştirilen toplantıdan "ateşkes" kararı çıktı.

 

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev ve Tacikistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Saymumin Yatimov'un Kırgızistan'ın Batken şehrinde gerçekleştirdikleri toplantıdan "ateşkes" kararı çıktı.

 

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki su dağıtım şebekesini kontrol etme nedeniyle 29 Nisan’da meydana gelen silahlı çatışmanın ardından hükümetler arası sınır belirleme komisyon toplantılarına başkanlık eden iki ülkenin istihbarat başkanları Batken şehrinde bir araya geldi.

 

Taşiyev, toplantının ardından yaptığı açıklamada, hükümetler arası sınır belirleme komisyon toplantısında dört maddeden oluşan bir protokolün kabul edildiğini belirtti. Kırgızistan ve Tacikistan halklarının çok zor bir kriz döneminden geçtiğini dile getiren Taşiyev, "Ateşkesin tamamen sağlanması ve askerlerin kışlalara geri dönmesi" konusunda uzlaştıklarını aktardı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —