Tarih: 09.09.2021 13:10

Köpek Balıklarının Nesli Tükenme Tehlikesi İle Karşı Karşıya

Facebook Twitter Linked-in

Azalan türleri koruma amaçlı küresel bir konferansta yayınlanan yeni bir kırmızı listeye göre köpek balıkları popülasyonları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. 

 

Yapılan bir araştırmada, dünyadaki köpek balıklarının yaklaşık yüzde 37'sinin yok olmak üzere olduğu ve bu oranın yedi yıl önce yüzde 33 düzeyinde bulunduğu belirtildi.

 

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nden (IUCN) yapılan açıklamaya göre, getirilen balıkçılık kotaları birçok orkinos türünde popülasyonun “iyileşme yoluna” girmesine izin verdi.

 

IUCN, 2021'den itibaren dünyadaki köpekbalıkları yaklaşık yüzde 37'sinin yok olmak üzere olduğu ve bu oranın yedi yıl önce yüzde 33 düzeyinde bulunduğu belirtildi.

 

Bu türlerin tükenme riskindeki yükseliş eğilimi aşırı avlanma, habitat kaybı ve iklim değişikliği ile açıklanıyor. Okyanus köpekbalığı popülasyonlarının 1970'den beri yüzde 71 azaldığı kaydediliyor.

 

Son zamanlarda yapılan birkaç araştırma, gezegenin ekosistemlerinin çoğunun küresel ısınma, ormansızlaşma, habitat bozulması, kirlilik ve diğer tehditler tarafından ciddi şekilde gerildiğini gösteriyor.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —