Tarih: 19.07.2022 19:00

Kripto Para Yatırımcılarına FBI'dan Kritik Uyarı

Facebook Twitter Linked-in

Kripto paralar, son yıllarda oldukça popülerleşti. Kendine ait büyük bir havuza sahip olan bu arena, birçok kişi tarafından benimsense de önemli bir kesim tarafından hala sorgulanıyor. Her alanda olduğu gibi bu alanda da dolandırıcılık tehlikesi bulunuyor. Son olarak FBI, yatırımcılara ciddi bir uyarıda bulundu.

 

Kripto para endüstrisi, daha öncede siber saldırılara ve dolandırıcılık vakalarına sık sık sahne oldu. Ancak durum giderek kötüye gidiyor. Gidişatın koca bire sektöre derin yaralar vereceğini düşünen FBI, kripto piyasasındaki bu duruma ilişkin bir metin yayınladı.

 

FBI, kripto yatırımcıları uyardığı açıklamasında son zamanlarda sahte yatırım uygulamaları ile adeta bir dolandırıcılık dalgasının oluştuğunu belirtti. Oluşan bu dolandırıcılık şeklinin özellikle büyük piyasalara zarar verdiğini, yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

 

Sahte yatırım uygulamaları, ilk olarak kullanıcılara avantajlar sunarak yatırım fırsatı gösteriyor. İndirilen uygulamaya yatırım yapan kişiler, daha sonra uygulama tarafından “çekim için belirli miktar daha yatırın” uyarısı alıyor. Mağdurlar bu miktarı yatırsalar bile daha sonra hesaplarına ulaşamıyor. Yayınlanan raporda




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —