Tarih: 24.12.2021 17:52

Kulak Tıkanıklığı Neden Olur? Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Kulak Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?

Facebook Twitter Linked-in

Bireylerin işitme kalitesini düşüren kulak tıkanıklığı, büyük bir sıkıntı olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kişinin yaşadığı bu sorun hakkında araştırmalar yapan insanlar, Kulak Tıkanıklığı Neden Olur? Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Kulak Tıkanıklığına Ne İyi Gelir? sorularının cevabını arıyor. İşte bu tüm sorunların cevabını sizler için derledik.

 

Kulak tıkanıklığı, dış kulak iltihabı, ani basınç değişimleri, üst solunum yolu enfeksiyonları ve daha birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Bireylerin hem duyma kabiliyetini ve yaşan kalitesini büyük ölçüde düşüren kulak tıkanıklığı, kısa süre içerisinde normale dönerken, uzun süre de kalıcı olabiliyor. Uzmanların uyarısına göre, bir haftadan uzun süren kulak tıkanıklıkları önemli bir hastalığın habercisi olarak karşımıza çıkıyor.

 

Kulak Tıkanıklığı Neden Olur?

Dış kulak, iç kulak ve orta kulak olarak 3 bölümden oluşan duyma organımız, bu 3 bölümlerde oluşan fonksiyonel bozuklukların ortaya çıkmasıyla oluşur. Gribal enfeksiyon, uzun yolculuklar, mevsimsel alerjiler nedeniyle oluşan kulak tıkanıklıkları; dış kulak iltihabı, Seröz otitis media, Akut otitis media, Buşon, Östaki fonksiyon bozukluğu gibi nedenlerden dolayı oluşur. Kulak zarının hasar alması sonucu da oluşan bu durumun uzman doktor gözetiminde tedavi edilmesi gerekiyor.

 

Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

İnsanların yaşadığı kulak tıkanıklığı rahatsızlığını giderebilmesi için esneme, sakız çiğneme gibi çözümlerin olabildiği hastalıkta, önemli hastalığın meydana geldiği durumlarda ise doktorlar, antibiyotik, Dekonjestanlar, Antihistaminikler ve damlalar ile tıbbi çözümlerle de kulak tıkanıklığına çözüm olabiliyor. Uzmanlar bunun yanında medikal müdahalelerin yeterli olmadığı durumlarda cerrahi müdahale yöntemine yönelim yapılması konusunda da uyarıyor.

 

Kulak Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?

Tıbbi ve cerrahi yöntemlere yanaşmayan insanlar, kulak tıkanıklığı konusunda bitkisel çözümler arayışına da girebiliyor. Bunun için araştırmalarda bulunan insanlar, kulak tıkanıklığına iyi gelen yağlar, bitkiler ve çaylar konusunda meraklarını giderebilmek için bir sürü yöntem aradı. Yapılan araştırmalarda kulak tıkanıklığına çay ağacı yağı, sarımsak yağı gibi yağların iyi geldiği tespit edildi.

 

Bunun yanında çene oynatma hareketi, su torbası uygulaması, esneme hareketleri yapmak, tuzlu su ile gargara yapmak gibi klasik hareketlerle de kulak tıkanıklığı giderilebiliyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —