Tarih: 08.04.2022 23:00

Kulüpler Birliği'nden Spor Yasası Açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Vakıftan yapılan açıklamada, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi hakkında Kulüpler Birliği Vakfının görüşlerinin ve çalışmalarının yeteri kadar ciddiye alınmadığının üzüntüyle karşılandığı bildirildi.

 

Açıklamada, kanun teklifinin komisyonda kabul edildiği toplantıya kulüplerin resmi olarak davet edilmemesi ve katılan temsilcilerin dinlenmemesinin kaygı verici olduğu dile getirilerek, şu ifadeler kullanıldı:

 

"Açıkça ifade etmek isteriz ki; kanunun amaçladığı ileri sürülen hedeflere herhangi bir itirazımız bulunmamaktadır. Ancak, hazırlanan kanun teklifi, içerik olarak yetersiz olmakla birlikte amaçladığı hedefler ile sonuçları birbirinden çok uzak olacaktır. Denetim değil, kamu kurumlarının müdahale imkanı arttırılmaktadır. En genel ifadeyle, spor kulüpleri üzerinde çok güçlü bir bakanlık vesayeti kurulmaktadır. Aynı zamanda, spor kulüplerinin 'Sivil Toplum Kuruluşu' olma özelliği tümden yok edilmekte; kamu kurumlarının, mali ve idari konularda, kulüplerin yönetimine müdahale etme yetkileriyle birlikte sporun özerk yapısı zedelenmektedir. Haksız rekabete meydan verebilecek sayısız düzenleme barındıran kanun teklifi metninde bakanlık ve spor federasyonlarına ölçüsüz takdir yetkileri tanınmıştır. Spor kulüplerinin belli başlı gelirlerinden federasyona pay verilmesi öngörülerek, federasyonun adeta spor kulüplerinin ortağı haline gelmesinin önü açılmıştır."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —