-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Merkez Bankası Faizi İndirdi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplandı.
Piyasaların gözlerini çevirdiği toplantıda, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 12'den yüzde 10,5 seviyesine indirildi.
Bankanın faiz oranlarına ilişkin basın duyurusunda şunlar kaydedildi;
Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 12’den yüzde 10,5’e indirilmesine karar vermiştir.
Jeopolitik risklerin dünya genelinde iktisadi faaliyet üzerindeki zayıflatıcı etkisi artarak sürmektedir. Önümüzdeki döneme ilişkin küresel büyüme tahminleri aşağı yönlü güncellenmeye devam etmekte ve resesyonun kaçınılmaz bir risk faktörü olduğu değerlendirmeleri yaygınlaşmaktadır. Türkiye’nin geliştirdiği stratejik nitelikte çözüm araçları sayesinde temel gıda başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının olumsuz etkileri azaltılmış olsa da uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artış eğilimi sürmektedir. Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Bununla birlikte, gelişmiş ülke merkez bankaları artan enerji fiyatları ve arz-talep uyumsuzluğu ile işgücü piyasalarındaki katılıklara bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceğini vurgulamaktadırlar. Ülkeler arasında farklılaşan iktisadi görünüme bağlı olarak gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikası adım ve iletişimlerinde ayrışma artarak devam etmektedir. Finansal piyasalarda artan belirsizliklere yönelik merkez bankaları tarafından geliştirilen yeni destekleyici uygulama ve araçlarla çözüm üretme gayretlerinin sürdüğü gözlenmektedir.
Sinop Bu Gece Türkiye'nin En Uzun Gecesini Yaşayacak
Fazlur Rahman Toplantısı İslam ve Modernizm
Kemoterapisiz Kanser Tedavisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Türkevi'nde kabul etti
Kabine toplantısı bugün yapılacak
Depremin ülke ekonomisine yükü 104 milyar dolar
Prof Dr Musa Ünver Kimdir?
Kanser tedavisinde yeni hap tedavisi geliştirildi
Türkiye’nin fındık ihracatı rekor kırdı
Olay iddia! TRT'deki bu dizilerin senaristi FETÖ'cü mü?
PKK’nın sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi
Gurbetçi İrma’nın intikam planı: İstanbul Fatih'te evini yerinde bulamayan ev sahibi şoka girdi!
F1’de sıra Belçika yarışında
ABD’den Tayvan’a 345 milyon dolarlık askeri yardım
Türkiye’nin LPG ithalatı mayısta arttı
Şırnak’ta 5 terörist etkisiz hale getirildi
DSÖ'den sıcak hava uyarısı!
Yılsonu enflasyon tahmini yükseldi
Mauro Icardi yarın İstanbul’a geliyor
Kuveyt’te 5 hükümlü idam edildi
Brent petrolün varil fiyatı 83 dolar civarında
Türkiye'den İsrail’e kınama
Son 2 ayda 119 terörist etkisiz hale getirildi
Mbappe ile PSG arasında ayrılık kapıda
Pençe-Kilit bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi
Google, haber yazacak yapay zeka geliştiriyor
Enflasyon rakamları Perşembe günü açıklanacak
Türkiye’nin makine ihracatı rekor kırdı
Nikola Mirotic Barcelona’dan ayrıldı
ABD’de kasırga faciası: 16 yaralı
Yükleniyor




