Tarih: 29.04.2021 11:14

Merkez Bankası Yıl Sonu Enflasyon Tahminini Yükseltti

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın ikinci enflasyon raporu sunumunu gerçekleştiriyor. TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "Yıl sonu enflasyonunun yüzde 12,2 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ikinci enflasyon raporu sunumu için kameralar karşısına geçti.

 

Çevrimiçi yapılan sunumda TCMB Başkanı Kavcıoğlu, “Salgının seyrine bağlı olarak Avrupa ekonomisi yavaşlayabilir. Salgına bağlı olarak sert daralan küresel ekonomi toparlanmaya devam etmektedir. Para politikasında ihtiyatlı duruşun önemi arttı. Yurtiçi talep güçlü bir ivme sergiledi. Salgının gidişatı ve aşılamaya bağlı olarak iktisadi faaliyet üstünde her iki yönde risk bulunuyor. Merkez Bankası yılsonu enflasyon tahminini yükseltti. 2021 TÜFE tahmini yüzde 9,4'ten yüzde 12,2'ye revize edildi. Enflasyonun 2022 sonunda yüzde 7,5'a ve 2023 sonunda orta vadeli hedef olan yüzde 5 seviyesine gerileyerek istikrar kazanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —