Tarih: 13.09.2021 14:48

Millet İttifakı’nda 2023 Seçim Planları Başladı! Bomba İddialar Ortaya Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

2023 Seçimlerine 2 yıllık süre kalmışken, Millet İttifakı ortakları çalışmalara başladı. Ortaya atılan iddialara göre, Millet İttifakı partileri aralarında ‘liderin kim olacağı’ yönünde çalıştıkları ve iddialara göre, Kılıçdaoğlu’nun Cumhurbaşkanı, Akşener’in ise Başbakan olacağı dedikoduları ortaya atıldı.

 

Millet İttifakı'nın kimi cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor. İYİ Parti’nin etkin isimlerinden Cihan Paçacı’nın “Kemal Bey, son dönemde sürekli tekil konuşuyor” çıkışından sonra "Millet İttifakı'nda çatlak mı var?" sorusunu gündeme getirse de art arta yapılan açıklamalarla herhangi bir sorun olmadığı mesajı verildi.

 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollağlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ittifakta yer alması beklenirken, seçimin kazanılması halinde ikinci aşamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı, İYİ Parti lideri Akşener'in de başbakan olacağı iddia edildi.

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2023 seçimleri öncesi bir deklarasyon açıklaması ve "liderler kabinesi" üzerinde görüş birliğine varması bekleniyor. Ortaya atılan bomba iddialara göre, Kılıçdaoğlu’nun Cumhurbaşkanı, Akşener’in ise Başbakan olacağı bunun yanında ise Ali Babacan'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alması planlandığı ortaya atıldı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —