Tarih: 13.02.2022 19:30

NASA'dan 2 Yeni 'Güneş' Görevi

Facebook Twitter Linked-in

NASA, Güneş’in dinamiklerini, güneş-dünya bağlantısını ve sürekli değişen uzay ortamını anlamaya yardımcı olmasına yönelik MUSE (Multi-slit Solar Explorer) ve HelioSwarm olarak adlandırılan iki yeni Güneş görevi seçtiğini duyurdu. Bu görevlerin, evren hakkında daha derin bilgiler sağlayacağı ve astronotları, uyduları ve GPS gibi iletişim sinyallerini korumaya yardımcı olacak kritik bilgiler sunacağı ifade edildi.

 

MUSE görevinin, bilim insanlarının Güneş'in koronasının (Taç Küre) ısınmasını sağlayan güçleri ve uzay havasının temelindeki en dıştaki bölgedeki patlamaları anlamalarına yardımcı olacağı belirtildi.

 

Görevin birincil amacının püskürtüler ve taçküre kütle atımı (coronal mass ejection) gibi ‘koronal ısınma’ ve ‘kararsızlığın’ nedenlerini araştırmak ve koronanın temel plazma özellikleri hakkında fikir edinmek olduğu açıklandı. Görev hakkında, “Görev, Güneş'in aşırı ultraviyole radyasyonunu gözlemlemek ve güneş geçiş bölgesi ve koronanın şimdiye kadar yakalanmış en yüksek çözünürlüklü görüntülerini elde etmek için çok yarıklı bir spektrometre olarak bilinen güçlü bir alet kullanarak güneş atmosferinin fiziğine daha derin bir bakış açısı sunacak” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —