Tarih: 04.10.2021 11:17

NFT Nedir? Nasıl Alınır? NFT’yi Değerli Yapan Şey Nedir?

Facebook Twitter Linked-in

c İnternet ortamında son zamanlarda en çok ses getiren konuların başında gelen NFT, dijital paralar yani kripto paralarla değeri biçilen varlıktır.

 

İnternet ortamında son dönemlerin en çok merak edilen konularının başında NFT geliyor. Özellikle sanat dünyasında popüler hale gelen NFT, dijital ortamda hemen hemen herkesin dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı ve binlerce yatırımcı, binlerce satın alımcı kazandı. Bir dönemlere damgasını vuran videolar, görseller ve birçok şey NFT ortamında milyonlarca dolar paraya satıldı. Bu yazımızda NFT ile ilgili her şeyi açıklamaya çalışacağız. İşte detaylar…

 

NFT Nedir?

NFT, kelime anlamı ile takas edilemeyen token, değiştirilemeyen token anlamına geliyor. NFT’yi standart kripto paralardan değerli yapan en büyük özellik Dosya fazladan bilgi depolar, bu da onu saf para biriminin üzerine çıkarır ve onu, pekala, her şeyden önemli kılar. NFT’ler video, ses, görsel, vi birçok yaratıcı dijital dosyaları temsil edebilir. NFT’ler daha çok bitcoin, ethereum gibi kripto para birimleri ile ortaya çıktı. NFT'ler çoğunlukla, hisse ispatı blok zincirinden daha fazla enerji tüketen emek ispatı blok zincirinde çalışırlar.

 

NFT Nasıl Alınır?

NFT satın almak isteyen kişiler, ilgi duydukları alanlara göre çeşitli platformlardan NFT satın alabilirler. Örneğin kalem satın almak isteyen müşterinin cüzdanında kripto para olmak zorunda. NFT satın almak isteyen kişiler ise şu sitelere göz atabilir: SuperRare, OpenSea, Nifty Gateway, Rarible, Foundation, NFT ShowRoom.

 

NFT’leri Değerli Yapan Şey Nedir?

Geleneksel sanatlardan ziyade dijital sanat eserlerini karşımıza koyan NFT’ler, herhangi bir sanat eserini satın aldığında orjinalini satın aldığına dair jetona sahip oluyorlar. Orijinal NFT’yi satın alan kişi, tek ve benzersiz bir NFT‘yi satın aldığı için o eseri oldukça değerli olmuştur.

 

Mona Lisa tablosunun internette veya basılı ortamlarda milyonlarca kopyası var, ancak orijinalinin her zaman tek bir sahibi olacaktır. NFT'ye dönüştürülmüş dijital sanat eserleri için de aynı durum geçerlidir. 

 

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —