Tarih: 12.07.2021 15:30

Nokia İle Oppo, Patent İhlali Davası ile Karşı Karşıya Geldi

Facebook Twitter Linked-in

Oppo ve Nokia, 2018’de lisans anlaşması imzaladılar ve anladığımız kadarıyla bu sözleşme sona ermiş. Sözleşmeyi yenilemeyen Nokia ise Oppo’nun karşısına patent ihlali davaları ile çıktı.

 

Nokia, Oppo’nun sözleşmeyi yenileme teklifini reddettiğini ancak Oppo’nun hala bu patentleri kullanmaya devam ettiği için yasal yollara başvurmak zorunda kaldığına dair resmi bir açıklama yaptı.

 

Nokia sözcüsü, durumla başa çıkmanın daha yapıcı bir yolu olduğuna inanıyor. Nokia’nın oldukça fazla patenti var ve Samsung, Apple, LG, Lenovo ve hatta Blackberry ile telif hakkı sözleşmeleri imzalamıştı.

 

Bir Oppo sözcüsü, Oppo’nun davalara aktif olarak yanıt vereceğini ve Nokia ile makul patent lisans ücretleri konusunda bir anlaşmaya varmak için fikri mülkiyet alanındaki deneyim ve avantajlarından tam anlamıyla yararlanacağını söyledi.

 

Nokia, İngiltere, Fransa ve Hindistan’da patent ihlali nedeniyle Oppo’ya dava açtı. Sina’nın haber portalının dün bildirdiğine göre, iki şirket Kasım 2018’de lisans anlaşması imzalamıştı.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —