Tarih: 28.01.2022 16:46

Noter Vekalet Ücretleri Ne Kadar? Noter Vekalet Ücretleri 2022

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl milyonlarca işlemin yürütüldüğü noterlerde vekalet ücretlerinin 2022 yılında ne kadar olduğu merak ediliyor. Yeni yıla girmemizle birlikte noterlerde vekalet ücretleri de yeniden düzenlendi. Düzenlemenin duyulması ile birlikte milyonlarca kişi Noter Vekalet ücretleri ne kadar? Noter vekalet ücretleri 2022 gibi aramalar yapıyor. Bu konu ile merak edilen tüm detaylar haberimizde mevcut.

 

Vekalet vermek, kendi işleri ile ilgilenmeyen kişi ve kurumların işlerinin gerçekleştirmek için başka birine tam yetki vermesi anlamına geliyor. Bundan dolayı her yıl milyonlarca işlemlerde milyonlarca vekalet veriliyor.

 

Noter Vekalet Ücretleri Ne Kadar?

Noter huzurunda yapılan vekalet işlemleri her yıl katlanarak sürmektedir. 2022 yılından itibaren noter vekalet ücretlerinde güncelleme yapıldı. Yapılan değişiklik sonrasında Noter vekalet ücretleri ne kadar gibi sorular internette aranmaya başladı. Yapılan değişiklikle birlikte 2022 yılında verilen vekalet türlerine göre de ücretleri değişiklik gösteriyor. Açıklanan bilgilere göre, genel vekalet 550 TL ile 2,000 TL arasında, avukata vekalet verme 192 TL, muhasebeciye vekalet verme 192 TL, araç alım-satım için vekalet verme 192 TL ve ihtarname 150 TL ile 1,000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

 

Vekalet Ücretleri 2022

Güncellenen noter vekalet ücretlerinde en çok merak edilen anahtar kelime vekalet ücretleri 2022 olarak karşımıza çıkıyor. Her yıl gelen noter vekalet ücretlerine zam kararı sonrasında yeni oluşan ücretler de resmi kanallar tarafından açıklandı. Özellikle üniversite öğrencilerinin alması gereken diploma için noter vekalet ücreti ise 2022 yılında 140 TL ile 170 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

 

Noter Vekaleti Nasıl Verilir?

Noter vekaleti nasıl verilir sorusuna cevabımız ise şu şekilde sıralanabilir: Bu resmi işlemin yapılabilmesi için kişinin ilk önce kısıtlı olmaması ve 18 yaşını doldurması gerekmektedir. Bunun yanında kişinin bizzat notere gidip evraklarını kendisi ıslak imza ile imzalaması gerekmektedir. Ayrıca, vekalet verecek kişinin ağır hasta olması durumunda noter görevlisinin ağır hastanın evine giderek de hasta kişinin imzasını alabilmesi imkanı bulunuyor. Vekalet verecek kişinin hapiste olması durumunda da noter görevlisinin ceza almış kişinin bulunduğu cezaevine giderek kişinin imzasını alması mümkün.

 

Vekalet Vermek İçin Hangi Belgeler Gerekli?

Vekalet vermek için şu belgeler gereklidir:

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —