Tarih: 04.08.2023 22:02

Olay iddia! TRT'deki bu dizilerin senaristi FETÖ'cü mü?

Facebook Twitter Linked-in

 

 TRT'de yayımlanan Gönül Dağı, Modern Doğu Masalları ve Yeşil Deniz adlı dizilerin senaristinin FETÖ'cü olduğu iddia edildi.

Söylentiye göre, üç projenin senaristi olan Ali Kaya, Samanyolu TV'de yıllar önce yayımlanan Tek Türkiye'nin de senaristi.

Daha önce bu dizinin "Karanlık Kurul" isimli bazı sahneleri için soruşturma geçirdiği kaydedildi.

TBMM'nin FETÖ Araştırma Komisyonu raporuna göre Fethullar Gülen senaryonun yazımına bizzat müdahale etti ve Türkiye kamuoyuna açık ve gizli mesajları bu dizi üzerinden verdi.

Senarist Ali Kara ise bu mesajları senaryo hâline getiren kişi olarak geçiyor.

 

 

Senarist Ali Kaya, 2014 yılında bu sebepten gözaltına alındı ancak polis sorugusunda projedeki sorumluluğunu inkâr etti. Filmde senarist değil, senaryo asistanı olduğunu kaydetti. "Karanlık Kurul" karakterinin ise ana hikâyede olmadığını ve başka birileri tarafından yazıldığını söyledi.

Ancak dizinin bölümlerine bakıldığında 1. bölümden 149. final bölümüne kadar Ali Kara'nın ismi "senarit" olarak geçiyor.

 

 

 

Bir önceki işi Fethullah Gülen'in mesajlarını senaryolaştırmak olan şahıs şu anda TRT'de 3 farklı dizinin senaryosunu yazıyor.

Ali Kara'nın, FETÖ'cü Samanyolu TV'de Fethullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen ile canlı yayında olduğu görülüyor.

 

 

Ali Kara'nın gözaltı tarihi ise 14 Aralık 2014. Bu tarihte Yeşil Deniz dizisinin senaryosunu yazıyordu.

2016'da darbe girişiminin ardından TRT'ye yapılan FETÖ operasyonunda Samanyolu TV'den geçiş yaptığı belirtilen 435 kişi kurumdan uzaklaştırıldı.

 

 

 

Ali Kara'nın 2019 yılında dönmesiyle tekrardan projeler yazdırıldı.

Gönül Dağı, Modern Doğu Masalları ve Yeşik Deniz Milenyum isimli projeler 250 sayfa olarak üç farklı lehçe kullanılarak yazıldı.

 

Kaynak: https://www.dijitalgaste.com/olay-iddia-trtdeki-bu-dizilerin-senaristi-fetocu-mu


Gelin size bir de 2015 yılını hatırlatayım. Fetö'nün 17-25 Aralık kumpasının, Mit Tırları Operasyonunun sonrasını. Hani örgütün bütün gücüyle milletimize ve devletimize saldırdığı ve hepimizin devletimizin yanında saf tuttuğu yıl. İşte o yıl senarist Ali Kara burada saf tutmuştu. pic.twitter.com/HcGoqaqJl0

— Abese İrca (@Abese_irca) August 4, 2023

Sakıncalı bulunarak yayından kaldırtılan köşe yazımdan pic.twitter.com/bHEZC87RHF

— Huriye TEZGELEN (@drhuri__ye) August 2, 2023


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —