Tarih: 01.10.2022 13:02

Risale-i Nur'a Yorum, İzah Katan Herkes FETÖ'cüdür

Facebook Twitter Linked-in

Nur talebeleri ile FETÖ'cü hainler kıyaslanamayacak derecede taban tabana zıt olan iki ayrı uç grup olarak ayrılırken, yayımlanan bir videoda FETÖ elebaşı F.G.’nin Risale-i Nur hakkında “Nurları bir değişik şekilde böyle gözden geçirmiyorsak biraz yorumluca falan. Eğer bu yoldan geçiyorsa başta biz bu mevzuda köprüleri yıkıyoruz” dediği görülüyor.

 

Bediüzzaman’ın mutlak vekillerinden Hüsnü Bayramoğlu ise, Nurcuların Risale-i Nur hakkında “Risale-i Nur’u şerh ve izah bu aklı evveller yani kitap yazanlar, aklı evvel geçinen hocalar alim de olsan Risale-i Nur’un bir harfini değiştiremezsin, bir harf ilave de yapamazsın. Bunu yaparsan hainlik yapıyorsun, ustanın hizmetine zarar veriyorsun. Bunun altından kalkamayacaksın, dünyada da ahirette de rezil olacaksınız” dediği anlaşılıyor.

 

FETÖ ile Nurcular Arasındaki Net Farklar:

-Bediüzzaman, ahiret hayatını esas kabul ederek bu dünya hayatının geçiciliğinden bahseder. 

 

-FETÖ ise her türlü namussuz siyasetle dünya saltanatını elde etmeyi hedefler.

 

-Bediüzzaman, yaşadığı dönemde tüm engellemelere rağmen Risale-i Nur eserlerini yazmaya azimle devam ettiğinden birçok sıkıntı çekmiştir.

 

-Fetullah'ın kendisi de aveneleri de müritleri de yalan ve kaypaklıkta o derece tecrübe edinmişlerdir ki darbe ertesinde takiyye amacıyla demokrasi mitinglerine dahi utanmadan katılmış, hocalarının emriyle hocalarına küfürler yağdırmışlardır. 

 

- Bediüzzaman haram olan her türlü lezzet ve istekten nefsin men edilmesi gerektiğini eserlerinde bir çok yerde vurgulamıştır. 

 

-Fetullah ise bunun tam tersi olarak dünyevi makam ve yükselişin hatırı için dinin her türlü emrini bırakabileceklerini ve her türlü günahı işleyebileceklerini müritlerine ders vermiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —