Tarih: 04.02.2022 17:53

Saç Derisinin Pullanması Saç Derisinde Pullanma ve Kaşıntı Nasıl Geçer? Saç Derisinde Pullanma Doğal Çözüm

Facebook Twitter Linked-in

İnsanların saçlarına pek fazla vakit ayıramaması, çeşitli hastalıklar ve diğer nedenlerden dolayı saçlarında pullanma ve buna bağlı olarak da kaşıntı meydana geliyor. Birçoklarının büyük sıkıntı çektiği bu sorunun çözümü aslında çok basit ve sizler için bu çözümleri derledik. Peki, saç derisinin pullanması saç derisinde pullanma ve kaşıntı nasıl geçer? Saç derisinde pullanma doğal çözüm… İşte bu soruların cevabı.

 

Saç Derisinin Pullanması

Çeşitli bakteriler, kullanılan kimyasal ürünlerin etkileri ve çeşitli deri hastalıkları ile birlikle meydana gelen saç derisinin pullanması aynı zamanda deride kuruluk ve bitmek bilmeyen kaşıntılara neden oluyor. Saç derisinin pullanması ile birlikte kaşıntılar derideki türlerin pul pul dökülmesine neden olur. Saç Derisinin Pullanması derinin nemsiz kalması ile ortaya çıkan bir durumdur. Saçın yoğun kimyasal maddelere maruz kalması, saçın sık sık yıkanması, çevrede bulunan toz ve kirlerin saça bulaşması ve buna benzer birçok nedenlerden ötürü saç derisi kolay bir şekilde pullanır ve kaşınır. Uzmanlar, aynı zamanda kişilerin kullandıkları fön makinesinin saç derisini nemsiz bırakarak pullanmaya neden olabileceğini de ekliyor.

 

Saç Derisinde Pullanma ve Kaşıntı Nasıl Geçer?

Oluşan bu durumdan dolayı da insanlar saç derisinde pullanma ve kaşıntı nasıl geçer? sorusunu sormaya başladı. Terleme, sedef hastalığı, stres, mevsimsel geçişler, kimyasal etkenler, zona hastalığı ve cilt hastalıkları gibi nedenlerden dolayı oluşan bu hastalığın en etkili yolu uzman bir cildiye doktoruna giderek tedavi olmaktır. Uzman tarafından verilecek profesyonel öneriler ile saç derisinde pullanma yaşayan insanlar bu sorunu kolay bir şekilde bertaraf edebilir. Uzmanlar, saç derisinde pullanma sorunu ile karşılaşanlara en az 2 litre su tüketmeleri konusunda da uyarıda bulunuyor. Böylelikle vücut ihtiyaç gördüğü nemi sağlayacaktır.

 

Saç Derisinde Pullanma Doğal Çözüm

Yaşanan durum ile alakalı en sık araştırılan konu başlıkları arasında saç derisinde pullanma doğal çözüm geliyor. Uzmanlar, kişilerin evlerinde uygulayacağı doğal çözüm arasında ilk başta zeytinyağı geliyor. Zeytinyağı içerisinde bulundurduğu antioksidanlar ve zengin E vitamini içeriği ile tam anlamı ile nem deposudur. Hazırladığınız zeytinyağını saç derisine masaj yapar şekilde uygularsanız, kısa sürede mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Bu uygulama haftada 2 veya 3 kere yapılması gerekiyor. Hindistancevizi yağı ve jojoba yağı da önemli doğal nem deposudur. 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ile 1 yemek kaşığı jojoba yağını karıştırarak sıvı hale getirin. Karışımı saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve bir gece bekletin. İşlemi haftada 3 gün tekrarlayın.

 

Saç diplerinize taze limon suyu ile masaj yapın ve 15 dakika bekletin. Uygulamayı haftada 2 gün tekrarlayın. Limon, içeriğindeki antioksidanlar ile saç derisini dış etkenlere karşı koruyacak ve kuruluk oluşumunu engelleyecektir.

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —