Tarih: 15.07.2022 14:30

Şampiyonlar Ligi Kuraları Ne Zaman Çekilecek? Şampiyonlar Ligi Kuraları Hangi Kanalda?

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa futbolunun en prestijli ve oynanan futbol ile herkesin heyecanla takip ettiği kulüpler düzeyindeki en önemli futbol turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nde kura heyecanı yaşanmaya başladı. 2022-2023 futbol sezonunda ülkemizden Trabzonspor ve Fenerbahçe ön eleme turlarından Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek. Yaklaşan kura çekimi öncesinde futbolseverler, Şampiyonlar Ligi kuraları ne zaman çekilecek ve Şampiyonlar ligi kuraları hangi kanalda gibi soruların cevabını aramaya başladı. Konu ile ilgili tüm detaylar haberimizde mevcut.

 

Şampiyonlar Ligi Kuraları Ne Zaman Çekilecek?

Türkiye’nin ülke puanı açısından da büyük öneme sahip olan Şampiyonlar Ligi’ne son şampiyon Trabzonspor ile ligi ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe ön eleme turlarından itibaren turnuvaya katılacak.

 

UEFA’nın açıkladığı takvime göre, Şampiyonlar Ligi’nde 2. Ön Eleme turlarının kura çekimleri 15 Haziran’da çekilecek. Bu turdaki ilk maçlar 19-20 Temmuz tarihleri arasında, rövanş maçları ile 26-27 Temmuz tarihleri arasında oynanacak.

 

Bunun yanında 3. Ön Eleme turlarının kura çekimleri 18 Temmuz’da çekilecek, ilk maçlar 2-3 Ağustos Temmuz, rövanş karşılaşmaları ise 9 Temmuz tarihinde oynanacak.

 

Trabzonspor’un da katılacağı play-off turu eşleşmelerinin kura çekimi 1 Ağustos tarihinde yapılacak, ilk maçlar 16-17 Ağustos tarihinde; rövanş karşılaşmaları ise 23-24 Ağustos tarihleri arasında oynanacak.

 

Şampiyonlar Ligi Kuraları Hangi Kanalda?

Türkiye’deki milyonlarca taraftar, Şampiyonlar Ligi’nde çekilecek olan kuraların hangi kanalda yayınlanacağı konusunda bilgi edinmeye çalışıyor. Trabzonspor ile Fenerbahçe taraftarlarının aradığı bu bilgi hakkında kesin bir bilgi bulunmazken, Şampiyonlar Ligi’nin Türkiye’deki yayıncı kuruluşu Exxen’de canlı olarak izleyicilerle buluşacağı iddia ediliyor.

 

Şampiyonlar Ligi’ndeki Para Ödülleri

Turnuva Katılım Ödülü: 15 Milyon 640 bin Euro

 

Galibiyet Ödülü: 2 Milyon 800 bin Euro

 

Beraberlik Ödülü: 930 bin Euro

 

Son 16 Turuna Çıkma Ödülü: 9 milyon 600 bin Euro

 

Çeyrek Finale Yükselme Ödülü: 10 milyon 600 bin Euro

 

Yarı Finale Yükselme Ödülü: 12 milyon 500 bin Euro

 

Finale Yükselme Ödülü: 15 milyon 500 bin Euro

 

Şampiyonluk Ödülü: 4 milyon 500 bin Euro

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —